Ten, kdo nemá Vánoce v srdci, je nikdy nenajde ani pod stromkem..

Skořice

29. září 2014 v 17:46 | Marťa |  Vůně

Skořice


Patří k nejoblíbenějším kořením používaným v průběhu celého roku. Používame ji do štrúdlu, do perníčků. Skořice se přidává i do nápojů, zejména do punče nebo do teplého mléka. Je vhodná pro zahřátí celého těla, takže je v zimním období ideálním druhem koření. Její tyčinky jsou vhodnou aromatickou ozdobou na adventní věnec a jiné vánoční dekorace.



Její domovinou je ostrov v Indickém moři, kdysi známý jako Cejlon. Původním jménem se ostrov Taprobane - země skořice - zapsal do mnoha řeckých a římských deníků jako skutečný ráj na zemi.


Sušená kůra skořice se získává ze stále zelených tropických stromů příbuzných vavřínu, přičemž nejkvalitnější je ze slabých tříletých větviček. Pro skořici je charakteristický tvar stočených trubek.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama