Ten, kdo nemá Vánoce v srdci, je nikdy nenajde ani pod stromkem..

Říjen 2014

53 dní

31. října 2014 v 23:55 | Marťa |  Dny do Vánoc 2014 ;)
Ahojky :)tak je před námi první listopadovy víkend a s ním dušičky. Nevím proč ale strašně ráda chodim na dusicky na hřbitov. Jestli to dělají ty svicky.


Další trendy na Vánoce 2014

31. října 2014 v 21:07 | Marťa |  Vánoce :)
Na jednom anglicky psaném blogu jsem narazila na zajímavé trendy na letošní vánoční dekoraci. Musím říct, že některé jsou opravdu nádherné. Nadpisy jsou převzaté ale názory k barvám jsou moje vlastní.

1. Pytlovina a přírodní

Pytlovina je známá už mnoho let, a stále v dobré kombinaci může dominovat. Vypadá nádherně s zlatými a šampaňskými tóny a s přidání hnědé vytvoří jednoduchý přírodní styl.




2. Zmrzlé

Mám moc ráda tento typicky zimní styl. Vše v bílé kombinované se stříbrnou a sklem.




3. Třpytivé kamínky

To je uplně nový trend pro rok 2014. Třpytivý styl doplněný stříbrnou, šampaňskou a žlutou barvou.



4. Šampaňská

Tato barva je in už min. 5 let. Je velmi elegantní a působí čistě a luxusně. Dá se používat samotná nebo v kombinaci bronzu a hnědé. Skvěle vypadá i troškou červené.




5. Červená a zelená

Klasika ! Červená a jablkově nebo limetkově zelená jsou barvy které jsou a budou trendy o Vánocích pořád.




Vánoční Coca Cola kamion 2014

31. října 2014 v 20:44 | Marťa |  Vánoce :)
Tak je tu to na co jsme všichni čekali a to termíny a města kam zavítá vánoční kamion. Já teda moc spokojená nejsem, protože k nám zase nepřijede. Mám na tom to vždy nejradši samotný příjezd kamionu. To troubení a písničky, které u toho hrají :)
Jsou zase dvě trasy. Hlavní po městech, kde většinou staví na náměstí. Druhá je tzv. doplňková, kde staví u Albertu.



Vánoce v Římě

31. října 2014 v 16:08 | Marťa |  Vánoce ve světě
Vánoce v hlavním městě mé nejoblíbenější země a to Itálie ;)











54 dní

30. října 2014 v 23:25 | Marťa |  Dny do Vánoc 2014 ;)
Ahojky :) tak jsem si dneska ani nepripadala jako ve škole ale jako ve snu :) ale škaredým snu. To je tak když jdete po týdnu do školy.


John Lewis christmas Advert 2012

30. října 2014 v 17:40 | Marťa |  Zahraniční
U společnosti John Lewis je známé, že má krásné reklamy a vánoční obvzlášť. Už jsem sem přidávala tu nejkrásnější z minulého roku s méďou a zajícem. Vyní je to však z roku 2012. Dojemné video se sněhuláky doplněné jednou z mých nejoblíbenějších písniček The Power of Love od Gabrielle Aplin.



Coca Cola reklama 2008/09

30. října 2014 v 16:07 | Marťa |  Zahraniční
Nyní je tu z roků 2008 a 2009 bez kamionů bohužel :)


Typický moučník v Anglii - puding

30. října 2014 v 16:05 | Marťa |  Tradiční dezerty v zahraničí
Asi nejznámější typické anglické jídlo. Jeden z moučníků, který snad ani nechci ochutnat. Prý je tak šíleně sladký, že normální člověk, který není angličan ho nemá šanci sníst :D

Vánoční puding




Ingredience:
  • 450 g sušené ovocné směsi (nejlépe velké zlaté rozinky, případně rybíz)
  • 25 g kandované citrusové kůry
  • malé vařené jablko, oloupané a nahrubo nastrouhané
  • pomerančová kůra
  • ½ velkého pomeranče
  • ½ citronu
  • 4 lžíce brandy + brandy na polití
  • 55 g hladké mouky s kypřícím práškem do pečiva
  • 1 lžička speciálního pudingového koření obsahující skořici, koriandr, kmín, muškátový ořech,zázvor, hřebíček a nové koření
  • 1,5 lžičky mleté skořice
  • 110 g loje
  • 110 g hnědého cukru
  • 110 g strouhanky
  • 25 g nasekaných mandlí
  • 2 vejce
Postup:

1. V míse nejprve smícháme sušené ovoce, kandovanou kůru, jablko, pomeranč a vše zalijeme brandy. Necháme marinovat, nelépe přes noc.

2. Smícháme mouku, směs koření a skořici. Přidáme lůj, cukr, citrón, pomerančovou kůru, strouhanku, mandle a promícháme. Nakonec vmícháme marinované sušené ovoce.Přidáme vejce.

3. Nastává čas na tradice, tedy na míchání, při kterém se střídá celá rodina, a vhození mince.


4. Když je vše promícháno, vymažeme formu, a to jakoukoli, kam se nám puding vejde, protože formu na puding je v Česku složité sehnat. Puding volně přikryjeme pečícím papírem.

5.Poté už vaříme - buď tradičně v páře, což trvá sedm až osm hodin, nebo v tlakovém hrnci, čímž se nám doba vaření zkrátí na dvě a půl hodiny. Při vaření v páře je nezbytné dolévat vodu.

6.Po uvaření skladujeme do Vánoc na chladném a tmavém místě.

Existuje samozřejmě mnoho variací pudingu. Navíc je velice trvanlivý, dá se připravit bez problémů měsíc dopředu. Doporučuje se zhruba týden, aby se dobře uležel.

55 dní

29. října 2014 v 19:47 | Marťa |  Dny do Vánoc 2014 ;)
Ahojky :) tak zítra po 8 dnech do školy. No byla bych asi blázen, kdyby jsem napsala, že se těším. Dneska přesně za měsíc mě s přáteli čeká ten nejlepší adventní zájezd co znám. A to Mariazell s krampusy. Už se nemůžu dočkat.


Naše Vánoce 2013

29. října 2014 v 18:45 | Marťa |  Vánoce u nás :)
Už dlouho sem chci přidat fotky jak vypadaly vánoce loni u nás. Konečně se mi to podařilo :D

Náš vánoční stromek. Každý rok máme černou borovičku. Před dvěma roky jsme se přestěhovali do baráčku, tak si konečně můžeme dovolit veliký strom. Není to žádný obr ,ale na to jaké malinké stromky jsme mívali je veliký.


Jinak nejlepší dárek byla ta nezabalená krabice SUPADANCE. A to moje krásné, tehdy nové boty na latinu "latinky" :)